Kayıt Yetkilileri Tüzüğü

KAYIT YETKİLİLERİ YÖNETMELİĞİ

 

KAYIT YETKİLİLERİ TÜZÜĞÜ

Bu tüzük, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (Bundan sonra KIF olarak anılacaktır) tarafından düzenlenen Seminerler ve/veya Sınavlar sonucu Kayıt Yetkilisi olarak atanan kişilerin görev, yetki ve sorumluluklarını belirler.

 

KAYIT YETKİLİSİ OLMA ŞARTLARI

- 20 yaşını tamamlamış olmak

- Köpekler ile ilgili olmak.

- KIF tarafından yetkilendirme seminerine çağrılmış olmak.

- KIF tarafından düzenlenen Kayıt Yetkilileri seminerlerinden en az birine katılmış olmak.

- KIF’in kayıt yetkilisi olmak koşullarını kabul edip Yetki Sözleşmesini imzalamış olmak.

 

KAYIT YETKİLİSİNİN GÖREVLERİ

Kayıt yetkilileri, FCI,KIF ve üye derekelerin görev ve amaçlarını bilmeli, bölgelerinde bu bilinçle çalışmalı ve bunları anlatarak ilgilileri bilgilendirmelidirler.

 

-A TİPİ KÖPEK KAYIT

A tipi Köpek kaydı, yurt dışından gelmiş ve ‘’Export Pedigree’’ belgesine sahip köpekler için yapılır. A tipi kaydı KIF ofis tarafından yapılır.

Yetkiliye A tipi kayıt başvurularında, yetkili köpek sahibini bilgilendirmelidir. Yurt dışından gelen köpeğin export pedigreeye sahip olması gerektiği iletilmeli. Kaydın export pedigree ve kayıt bedel makbuzu ile KIF Ofise ulaştıktan sonra gerçekleşeceğini bildirmelidirler.

 

-B (GSB) TİPİ KÖPEK KAYIT

B tipi kayıt yetkisi kaydedilecek ırkın hakemindedir. B tipi kayıt, Irk Derneğinin B tipi kaydı kapattığı ırklarda yapılamaz. B tipi kayıt sadece ırk hakemi tarafından KIF’ın düzenleyeceği etkinliklerde gerçekleşebilir.

Köpek sahibinin ırk beyanına göre köpeğe GSB Kategorisi B tipi geçmişi bilinmeyen köpek olarak kaydedilir.

Yetkiliye B tipi kayıt başvurularında, yetkili köpek sahibini bilgilendirmelidir ve KIF etkinliklerini takip ederek köpek sahibini yönlendirmelidir.

 

-BATIN KAYITLARI

Kayıt yetkilisi doğum teyit işleyişini eksiksiz bilmeli, dişi köpek sahibini gerekirse bu sürecin her aşmasında bilgilendirmelidir.

Yavrular 10 günlükken dişi köpek sahibinin daveti üzerine birinci teyit için Kayıt Yetkilisi yavruları anne altında kontrol etmek üzere bulundukları yere gider.

Kontrol yetkilisi ilk olarak evrakları kontrol eder eşleşme anlaşması ve sürecinin doğru ve eksiksiz yapıldığına emin olmalıdır.

Bu kontrol sırasında tüm yavrular anne altında olmalıdır. Yetkili birinci teyidi gerçekleştirmeli, sürecin nasıl işleyeceği üreticiye anlatmalıdır.

-Kayıt yetkililerine Yönetim tarafından gerekli görüldüğünde Bölgelerinde görevler verilebilir. Bu durumlarda uyumlu çalışmaya hazır olmalıdırlar.

 

KAYIT YETKİLİSİNİN SORUMLULUKLARI

-Kayıt yetkilileri yaptıkları işler ve uygulamalardan KIF Yönetim Kurulu adına KIF Kayıt Yetkilileri Sorumlusuna karşı sorumludur. Kayıt yetkilileri yaptıkları tüm işlemler karşılığı KIF veya köpek sahibinden herhangi bir hak veya ödeme talep edemezler.

-Kayıt yetkilileri bu görevi gönüllülük esasına göre yerine getirirler, herhangi bir talepte bulunamazlar.

-Kayıt Yetkilileri tüm işlemler için Köpek Sahipleri tarafından KIF’a ödenmesi gereken ücretleri elden teslim alamazlar.

-Kayıt Yetkilisi Köpek Sahibinin yanına gidecekse ulaşımı köpek sahibi sağlamak zorundadır.-

-Kayıt yetkilileri KIF çatısı altında bulunan Irk Derneklerinin kendi ırklarını ilgilendiren ve KIF Yönetim Kurulunca onaylanıp ilan olunan kayıt prosedürlerini takip etmek ve uygulamakla yükümlüdürler.

-Kayıt yetkilileri; bölgesindeki köpek sahiplerini KIF a yönlendirme konusunda yardımcı olmalı, yurtdışından gelen export şecereli köpeklerin sahiplerine ve köpeğini yeni kayıt etmek isteyen köpek sahiplerine izlemesi gereken yolu göstermelidir.

-Doğum Kontrolleri esnasında köpek(ler)’in kesinlikle kayıt yetkilisi tarafından görülmesi gereklidir.

-Kayıt yetkilileri sadece zorunlu hallerde, KIF onayı olması durumunda kendi batın teyitlerini yapabilir.

-Kayıt Yetkilisini görevine son verme yetkisi KIF Yönetim Kurulunun uhdesindedir.

-Kayıt Yetkilileri kendi batın teyit işlemlerini gerçekleştiremezler. Eğer yaşadığı ilde herhangi bir kayıt yetkilisi bulunmuyorsa KIF ofise haber vererek kendi batın işlemini gerçekleştirebilir.